Monday, March 10, 2014

The Russian Salad, well known as the Italian Salad / L'insalata Russa

The Russian Salad , despite it's name, hasn't been invented in Russia.
In fact, in Russia, so as in Germany and in the whole world, it seems to be known with the name of Italian Salad .
The creator of this delicious dish , was a Piedmontese cook from the Royal House of Savoy, at the end of the Eighteenth century .
Because of a visit of foreign Chiefs of state, the chef  paid tribute to invited by choosing all the vegetables available, and linking them with a sauce, later, during the edge, the sauce was replaced by mayonnaise.
A dish originally for rich people, who has turned away in Italy in a poor man's dish , and in fact it's sufficient to boil seasonal vegetables cutted into small cubes, add to pleasure cubes of ham , boiled eggs or tuna fish, to get in few minutes a delicious dish to be served as an appetizer, to fill vol au vent, to offer for a tasty buffet, delicious as a side dish for your main course of meat or fish ...
The Russian salad preparation is very simple, and also fast.
For the best results we suggest you to prepare at home even mayonnaise.




L'Insalata Russa, a dispetto del nome, non e' stata creata in Russia.
Al contrario, in Russia, cosi' come in Germania e nel resto del mondo, pare sia nota come Insalata Italiana.
In effetti il creatore di questo prelibato piatto, fu un cuoco Piemontese di Casa Savoia, alla fine dell'Ottocento.
In occasione di una visita dei capi di Stato esteri, il cuoco rese omaggio agli invitati scegliendo tutte le verdure disponibili, e legandole con una salsa, che poi e' stata sostituita dalla maionese.
Un piatto originariamente da ricchi, che si è trasformato via via in Italia in un piatto povero, infatti e' sufficiente bollire verdure di stagione tagliate in cubetti, aggiungere a piacere dei cubetti di prosciutto cotto, delle uova sode o del tonno, per avere in poco tempo un delizioso piatto da servire come antipasto, per riempire dei golosi vol au vent, da offrire per un gustoso buffet, come sfizioso contorno per il vostro secondo piatto di carne o pesce...
In effetti la preparazione dell'insalata russa e' molto semplice, e veloce.
Per avere un risultato ottimale la scelta migliore sarebbe preparare in casa anche la maionese.




















2 comments:

Daniela said...

Adoro l'insalata russa e la tua è presentata splendidamente, molto invitante :)
Complimenti!

Claudia Demitri said...

Grazie Daniela! ^_^

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